Stichts End 16 Ankeveen

Wilt u gewekt worden door het uitbundige gezang van vogels of het vrolijke gekwaak van de kikkers in het vroege ochtendgloren in uw achtertuin, waar u in alle rust kunt genieten van uw eigen paradijs in het schitterende gebied aan de Ankeveense Plassen?

De unieke woonbeleving onder de rook van Amsterdam, maakt deze karakteristieke villa een zeldzame gewaarwording.
Geniet van privacy, luxe en comfort van deze villa. Door de plezierige indeling, met een royale keuken en diverse leefruimten, is er altijd een heerlijke plek in het huis te vinden waar u zich kunt terugtrekken. Er zijn maar liefst vier slaapkamers, twee badkamers en een kelder. De masterbedroom beschikt over een eigen royale badkamer en balkon waar u kunt genieten van het fraaie uitzicht op de tuin.

Op slechts 25 minuten van Amsterdam en toch midden in de natuur, staat deze karakteristieke villa. Deze karakteristieke villa is onder architectuur gebouwd, zeer goed onderhouden en grenst direct aan de Ankeveense plassen.
Hier kunt u "buiten" wonen en toch ook dichtbij Bussum (15 minuten) en Schiphol. NS Station Bussum Zuid ligt op 15 minuten afstand. Met de fiets is het Mediapark ook op 20 minuten afstand.

Het mooie dorp heeft een actief verenigingsleven, zaterdags de wekelijkse markt en is natuurlijk bekend als geliefd schaatsgebied in de ijsrijke winters. Verder is er sinds eind 2014 in de voormalige Nederlands Hervormde kerk een theater, Theater De Dillewijn, met een gevarieerd programma voor jong en oud.
Ook op sportief gebied is Ankeveen goed vertegenwoordigd; zo is er een tennisvereniging en de Ankeveense Sportvereniging met sporten als petanque, handbal en uiteraard voetbal.
Tevens zijn er goede restaurants die het wonen hier ook zo aangenaam maken.

Nabij gelegen zijn de dorpen Nederhorst den Berg, Kortenhoef en ’s-Graveland met aanvullende faciliteiten op het gebied van winkels, sport, cultuur, recreatie en natuur.

Indeling:

Kelder:
De vaste trap biedt toegang tot de functionele kelder van circa 14 m2 en een goede vrije hoogte.

Begane grond:
Entree, ruime hal met vide en trapopgang, meterkast, toegang naar de kelder en toilet.
Vanuit de hal is de keuken met eetgedeelte te bereiken. De landelijke keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur.
Achter de keuken is de bijkeuken gelegen met plaats voor wasmachine/droger, grote koelkast, uitstortgootsteen en toegang naar het kantoor aan de voorzijde, naar buiten via de zij-entree en naar de garage.

De woonkamer is ruim en beschikt over een heerlijke gashaard, plavuizen vloer met vloerverwarming en meerdere openslaande deuren naar de tuin.

Aan de voorzijde van de woning is een kamer welke als kantoor kan functioneren maar ook heel goed als speelkamer voor de kinderen.

Eerste verdieping:
Via de statige trap met vide is de eerste verdieping te bereiken. Vanaf de overloop zijn drie royale slaapkamers en de badkamer bereikbaar. De masterbedroom (vierde slaapkamer) heeft een eigen badkamer, walk-in closet en toegang naar het balkon. Vanaf de masterbedroom is prachtig uitzicht op de tuin en het aangrenzende natuurgebied.
De eerste badkamer heeft een douchecabine, dubbele wastafel en toilet. De tweede badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel en een toilet.

Tweede verdieping:
De royale opbergzolder is toegankelijk via een luik op de overloop.

Garage:
De ruime garage is vanuit de woning te bereiken maar ook vanaf de voorzijde door middel van twee grote garagedeuren. Er is aan de achterzijde van de garage een deur naar de tuin.
Achterin de tuin is een overkapping.

Tuin:
Via eigen toegangsbrug is het perceel te bereiken. Hier is parkeermogelijkheid voor meerdere personenauto's.
De achtertuin heeft strakke lijnen en is omheind. Via de houten brug is het achtergelegen perceel te bereiken. Hier wordt u omarmd door een oase van rust, natuur en volop privacy.
Er is zelfs een dik touw aan een boom waar kinderen heerlijk kunnen zwieren boven het water en op een zomerse warme dag kunnen plonsen in het aangename water.

Kenmerken:
- Het betreft een schitterende vrijstaande villa;
- Het woonoppervlakte bedraagt circa 213 m2 exclusief de kelder van circa 14 m2;
- Prachtige en unieke ligging, vervlochten met de Ankeveense Plassen én onder de rook van Amsterdam;
- Prachtige tuin, natuurstroken en waterpartijen. Één met de natuur;
- Veel privacy, veiligheid, rust en ruimte;
- Ruime woonkamer met meerdere openslaande deuren naar de tuin;
- Eetkeuken voorzien van alle gemakken;
- Functionele (kantoor)ruimte op de begane grond;
- Drie goed bemeten slaapkamers op de eerste verdieping;
- Badkamer met douchecabine, dubbele wastafel, ligbad en toilet;
- Masterbedroom met eigen badkamer (dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad en toilet), walk-in closet en balkon;
- Bergzolder te bereiken via vlizotrap met opstelling c.v.-installatie en mechanische ventilatie;
- Elektrische toegangspoort;
- Garage van 22 m2;
- Nette tuin, waterpartij en dubbel breed grasland;
- Energielabel B.

Een korte noot van de verkoper:
“Wij hebben enorm genoten van onze tuin, de unieke ligging direct grenzend aan de Ankeveense Plassen. Gewekt worden door het getjilp van de vogels. Het huis is ruim, er is voor iedereen genoeg privacy. De unieke combinatie van rust, ruimte en natuur vonden wij heerlijk. En dat onder de rook van Amsterdam."

Deze bijzondere ervaring zelf ervaren? Maak snel een afspraak voor een bezichtiging!

Deze informatie is door ARENS MAKELAARS met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ARENS MAKELAARS de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM-makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.


Middenweg 100 Nederhorst den Berg

Op een aantrekkelijke locatie, in een landelijke omgeving, is deze vrijstaande agrarische woning met aangebouwde schuur, ondergrond, erf en tuin gelegen. Totaal aangeboden perceeloppervlakte na kadastrale afsplitsing: circa 1.560 m2.
Aankoop aangrenzend weiland behoort eveneens tot de mogelijkheden!

Volgens het vigerende bestemmingsplan is de bestemming Agrarisch, dit houdt in dat het perceel met deze bestemming alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Het omzetten van de bestemming naar Wonen is mogelijk en inmiddels aangevraagd uitgaande van de huidige regelgeving waarbij de overige aanwezige agrarische opstallen verwijderd dienen te worden.

De huidige vrijstaande woning heeft een woonoppervlak van circa 98 m2 en de aangebouwde schuur heeft een oppervlakte van circa 39 m2. Tezamen derhalve bebouwd circa 137 m2 op een perceel van circa 1.560 m2 (breedte circa 20 meter, lengte circa 78 meter).

Thans beschikt de woning over een woonkamer met een open keuken, enorme bijkeuken, badkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn twee slaapkamers en een ruime overloop.

Gelegen aan de Middenweg, in de Horstermeer, een buitengebied van het dorp Nederhorst den Berg, dat slechts op enkele minuten ligt. Het dorp zelf beschikt onder meer over winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, basisscholen, een bibliotheek en diverse sportfaciliteiten. Ten oosten van het dorp ligt de Spiegelplas; uitermate geschikte voor vele watersporten en recreatiemogelijkheden. Rond de plas zijn fiets-, wandelpaden en een ruiterpad. Nabij gelegen zijn de dorpen Ankeveen, Kortenhoef en ’s-Graveland met aanvullende faciliteiten op het gebied van sport, recreatie en natuur.

Ook de ligging is gunstig; Hilversum, Bussum en Weesp zijn goed bereikbaar en liggen op circa 15 minuten met de auto. Amsterdam en Utrecht zijn eveneens goed te bereiken (circa 25 minuten) via de provinciale weg N201 en de Rijksweg A2 en A27.

Indeling:
Via eigen brug/oprit is de woning te bereiken.

De hoofdentree is aan de rechterzijde van de woning.
Hal met toegang tot de woonkamer en trapopgang naar de eerste verdieping.

Woonkamer aan de voorzijde van de woning. De keuken is aan de achterzijde gesitueerd. De bijkeuken beschikt over een tweede opstelling van de keuken met gasfornuis, aansluitingen voor de wasmachine en droger, bergruimte en toegang tot de badkamer. De badkamer beschikt over een wastafel, douche en toilet.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met aan de voor- en achterzijde een slaapkamer.

De woning verkeert in een verouderde staat van onderhoud, maar met liefde en aandacht is het om te toveren tot een waar paleis op een super locatie! Sloop/nieuwbouw behoort ook tot de mogelijkheden.

Tuin:
De uitermate grote tuin biedt vele mogelijkheden.

Bijzonderheden:
- Een vrijstaande woning op een perceel van circa 1.560 m2;
- Huidige bestemming: Agrarisch;
- Het huidige woonoppervlak bedraagt circa 98 m2;
- Schuur met een oppervlak van totaal circa 39 m2;
- Ruime woonkamer met open keuken;
- Er zijn thans twee slaapkamers op de eerste verdieping;
- Realisatie van een royale vrijstaande woning met bijgebouwen behoort tot de mogelijkheden (sloop/nieuwbouw), doch ná omzetting bestemming naar Wonen;
- Recht van overpad resterende deelperceel;
- Ouderdomsclausule, asbestclausule en niet-zelfbewoningsclausule van toepassing;
- Aankoop aangrenzend weiland behoort eveneens tot de mogelijkheden!

Voorbehoud gunning opdrachtgever.

Deze informatie is door ARENS MAKELAARS met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ARENS MAKELAARS de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM-makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.