Voorstraat 13

Nederhorst den Berg

Beschikbaar

Bekijk de foto's Bekijk de indeling

Woonoppervlak
169 m2

Slaapkamers
2


€ 575.000,- k.k.

Altijd al in een monumentaal pand willen wonen? Dan heten wij u graag welkom op de Voorstraat 13 in de dorpskern van het fraaie Nederhorst den Berg.

Het Rijksmonument met fraaie stijlkenmerken wacht op een nieuwe eigenaar die dit charmante herenhuis in zijn oude glorie zal herstellen. Met zijn karakteristieke architectuur biedt dit pand eindeloze mogelijkheden. Thans beschikt het object over een voorkamer, tussenkamer, dichte keuken, twee slaapkamers (meerdere mogelijk te maken), badkamer en enorm veel bergruimte.

Tevens beschikt dit herenhuis een aangename tuin die veel privacy biedt, gelegen in het centrum van Nederhorst den Berg.

Indeling:
Begane grond:
Vestibule met toegang tot de royale hal. Het eerste wat hier duidelijk zichtbaar is, is de enorme hoogte (wel 3,24 meter)!
Toegang naar de royale voorkamer met schouw en ruime kasten.
Ook is vanuit de royale hal de trapopgang naar de eerste verdieping en de tussenkamer te bereiken.
Tussenkamer met bedstee en toegang naar de kelder. Dichte keuken met schouw en gasfornuis.
Toilet en deur naar de berging. Hier is de opstelling voor de c.v.-installatie.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot de grote slaapkamer aan de voorzijde, badkamer en de slaapkamer aan de achterzijde.
De slaapkamer aan de achterzijde heeft een inbouwkast en deur naar buiten. Badkamer met wastafel, douche, toilet en aansluiting voor de wasmachine.
Creëer uw eigen droomruimte op de verdieping. Of het nu gaat om extra slaapkamers, een stijlvol thuiskantoor of een creatieve studio, de mogelijkheden zijn aanwezig. Laat uw verbeelding de vrije loop op deze royaal bemeten verdieping.

Bergvliering:
De bergvliering is te bereiken via een trap, alwaar opstelling boiler en enorm veel bergruimte.

Omgeving:
Nederhorst den Berg ligt in de waterrijke Gooi en Vechtstreek. Het is een geliefd dorp voor wie het stadse leven wil verruilen voor een groene omgeving maar de stad graag dichtbij heeft. Naast Amsterdam (20 autominuten) liggen mediastad Hilversum en Utrecht ook niet ver. Nederhorst den Berg is een dorp met een actief verenigingsleven en volop recreatiemogelijkheden: natuur, sport o.a. voetbal en tennis, en niet te vergeten watersport op de Spiegelplas. De supermarkt is daadwerkelijk op steenworp afstand, maar er is ook een bakker, bloemist, slager, fietsenwinkel, restaurant.

Bijzonderheden:
- Het betreft een prachtige monumentale vrijstaand herenhuis;
- Het woonoppervlak bedraagt circa 255 m2;
- Ruime woonkamer met hoge plafonds;
- Tweede (woon-)kamer met bedstee en toegang naar de kelder;
- Kelder met daglichttoetreding;
- Dichte keuken;
- Grote achtertuin;
- Twee slaapkamers op de eerste verdieping;
- Badkamer met douche, wastafel en toilet;
- Enorm veel bergruimte;
- De woning is een Rijksmonument (30306);
- Gebouwd voor 1900;
- De woning dient gerenoveerd te worden;
- Clausule 'Verkoper is geen bewoner geweest' van toepassing;
- Clausule ‘As is, where is’ van toepassing.

OVERIGE BEPALINGEN VAN TOEPASSING:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Koper verklaart ermee bekend te zijn dat indien het verkochte (en de bijgebouwen) meer dan 100 jaar oud zijn, de eisen die aan de bouwkundige kwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan die voor nieuwere woningen. Verkoper staat niet in voor fundering, vloeren, leidingen van elektriciteit, water, gas, riolering en de aanwezigheid van doorslaand en/of optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 (van de koopakte) omschreven (woon)gebruik en met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht vrijwaart de koper de verkoper voor bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken.

Koper is bij deze geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt.
In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen.

Gezien het bouwjaar van de onroerende zaak is het mogelijk dat er in het verleden in de onroerende zaak asbesthoudende stoffen/materialen zijn verwerkt. Vroeger was asbest een gebruikelijke toeslagmateriaal. Indien asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn dient de koper in geval van verwijdering hiervan die maatregelen en voorzieningen te treffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart de verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbesthoudende materialen in en/of de verwijdering van asbest en/of asbesthoudende materialen uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Deze informatie is door ARENS MAKELAARS met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ARENS MAKELAARS de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM-makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Object


Type: vrijstaande woning

Liggingen: in centrum

Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand: 17 m2

Bijzonderheden: monumentaal pand, kluswoningRuimten


Aantal kamers: 4

Aantal slaapkamers: 2

Aantal verdiepingen: 4Metrage


Gebruiksoppervlakte woonfunctie
169 m2

Gebruiksoppervlakte overige functies
27 m2

Perceel oppervlakte
290 m2

Oppervlakte
150 m2

Positie
west

Bezichtiging aanvragen