Middenweg 27

Nederhorst den Berg

Onder bod

Bouwjaar
1930
Perceel oppervlakte
2.740 m2
Aantal kamers
12
Koopprijs
€ 1.150.000,- k.k.

Dit is wonen met stijl! Deze prachtige en charmante woning met Gooische allure, meerdere bijgebouwen en weilanden, is de perfecte uitvalsbasis voor het gezin om te resideren in de Horstermeerpolder, nabij Spiegelplas en de dorpskern van Nederhorst den Berg.

De woning voldoet aan alle eisen en comfort, die u van een woning anno 2021 mag verwachten. In de afgelopen jaren is de woning zorgvuldig bij de tijd gebracht, waarbij authenticiteit gepaard gaat met klasse en allure. Hier is een warm gezinshuis gecreëerd waar ieder lid van het gezin een eigen plek kan hebben.

Niet alleen voor het oog is het geheel bij de tijd gebracht, ook aan het comfort van de woning is gedacht. Zo is onder andere de begane grond van de woning en alle bijgebouwen van vloerverwarming voorzien. Met het oog op duurzaamheid is een groot formaat palletkachel geplaatst evenals ruim voldoende zonnepanelen. Vanzelfsprekend zijn alle ruimtes ook individueel met de c.v.-installatie te verwarmen.

Een prachtlocatie voor bijvoorbeeld het houden van paarden aan huis. Rondom het huis zijn verschillende zon- en schaduwterrassen gecreëerd. In de achtertuin is het in het vroege voorjaar als snel genieten van de zon en een fijne temperatuur dankzij de beschutte ligging. Het erf biedt ruim voldoende parkeerruimte.

Gelegen aan de Middenweg, in de Horstermeerpolder, een buitengebied van het dorp Nederhorst den Berg, dat slechts op enkele minuten ligt. Het dorp zelf beschikt onder meer over winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, diverse horeca gelegenheden, basisscholen, een bibliotheek en diverse sportfaciliteiten. Ten oosten van het dorp ligt de Spiegelplas; uitermate geschikte voor vele watersporten en recreatiemogelijkheden. Rond de plas zijn fiets-, wandelpaden en een ruiterpad. Nabij gelegen zijn de dorpen Ankeveen, Kortenhoef en ’s-Graveland met aanvullende faciliteiten op het gebied van sport, horeca, recreatie en natuur.

Ook de ligging is gunstig; Hilversum, Bussum en Weesp zijn goed bereikbaar en liggen op circa 15 minuten met de auto. Amsterdam en Utrecht zijn eveneens goed te bereiken (circa 25 minuten) via de provinciale wegen N201 - N236 en de Rijkswegen A2 - A27.

Het totale gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 365 m²; het woonhuis zelf is ruim 220 m², overig gebruiksoppervlak is als volgt verdeeld: guesthouse 22 m², tuinhuis 21 m² en een riante atelierruimte van 101 m². Deze bijgebouwen zijn uitermate geschikt voor meerdere doeleinden; zoals mantelzorg, gastenverblijf of kantoor/praktijkruimte aan huis.

Het "hoofdverblijf" (een oude bollenboerderij) dateert uit 1930, maar een groot gedeelte hiervan is volledig nieuw gebouwd in 2002. Het voorste gedeelte van het huis is daarbij in tact gehouden om de charme van de woning te bewaren. Daardoor is het huis het beste te beschrijven in drie delen: het voorste gedeelte, het gedeelte in het midden (nieuwbouw 2002) en de tuinkamer/serre.

Het voorste gedeelte bestaat uit een ruime lichte, woonkamer met open haard en erker. Vanuit de woonkamer loopt een trap naar boven die toegang biedt tot eveneens een ruime en lichte slaap-/werkkamer met veel bergruimte.

Het gedeelte in het midden omvat een ruime woonkeuken (tevens entree) met diverse authenthieke elementen; waaronder een hoge vide en een open haard. De keuken biedt toegang tot een ruime kelder (22 m²). Vanuit de keuken loop je aan de ene kant naar het voorste gedeelte. De andere kant loop je de gang in waaraan een slaapkamer, comfortabele badkamer, afzonderlijk toilet en de trap naar de eerste verdieping gelegen zijn. De comfortabele badkamer heeft een dubbele wastafel, ligbad en een inloopdouche.
De eerste verdieping van het gedeelte in het midden bestaat uit een overloop, badkamer met wastafel, douche, toilet en vloerverwarming. Met aan de achter zijde een ruime slaapkamer met uitzicht op de tuin en de weilanden. Daarnaast is er ruime kastruimte en aansluiting wasmachine en droger.

De eerder genoemde gang komt uit op een waanzinnig ruime tuinkamer met veel daglichttoetreding door grote raampartijen, voorzien van vloerverwarming en sfeervolle houtkachel zodat het hier gedurende het gehele jaar comfortabel is. Via openslaande deuren zijn de ruime tuin en het overdekte terras te bereiken.

Guesthouse:
Slaap-/woonkamer met keukenblokje, badkamer met wastafel, douche en toilet.

Tuinhuis:
Slaap-/woonkamer met keukenblokje en een veranda.

Atelierruimte:
Fraai gelegen, achterin de tuin bevindt zich het atelier, een multifunctionele ruimte met een prachtig uitzicht over de eigen landerijen richting Spiegelplas; een genot in ieder jaargetij.
Woonkamer met open keuken, wasruimte en op de eerste verdieping twee slaapkamers en een badkamer.
Garage met dubbele openslaande deuren en een schuur.

De fraai aangelegde tuin met diverse fruitbomen is een genot om te onthaasten.

Het geheel van de aangeboden percelen bedraagt circa 2.740 m², waarbij tevens de mogelijkheid bestaat eveneens achtergelegen weiland te verwerven.

Geïnteresseerd? Bel snel met ons kantoor voor het maken van een persoonlijke bezichtigingsafspraak.

In de buurt

 • Hilversum
  Oude Enghweg 22
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 32C53&C54
 • Nederhorst den Berg
  Middenweg 42
 • Nederhorst den Berg
  Lange Wetering 40
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 32C198
 • Nederhorst den Berg
  Platanenlaan 82
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 32C197
 • Amsterdam
  Jan Zijvertszstraat 3II
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 32C001
 • Ankeveen
  Joseph Lokinlaan 12
 • Nederhorst den Berg
  Veenderij 68
 • Nederhorst den Berg
  De Biezen 5
 • Nederhorst den Berg
  Overmeerseweg 91
 • Nederhorst den Berg
  Jan Steenhof 8
 • Nederhorst den Berg
  Dwarsweg 24