Dammerweg 95

Nederhorst den Berg

Verkocht

Bouwjaar
2004
Perceel oppervlakte
426 m2
Aantal kamers
9
Koopprijs
€ 1.250.000,- k.k.

Liggend met directe vaarverbinding naar de Vecht en in neo-modernistische stijl ontworpen vrijstaande villa met prachtig aangelegde tuin en aanlegsteiger in eigen water aan de Spiegel- en Blijkpolderplas. En dit alles op steenworp afstand van Amsterdam!
Gebouwd in 2004 is dit geen standaard huis uit een catalogus; er is geen tweede van in Nederland. Je moet deze villa van buiten en zeker van binnen gezien hebben om verliefd te worden op de architectonische details en de speelse indeling.

Het voorste deel van de villa is opgetrokken uit een unieke, met de hand gesorteerde, gesinterde baksteen (Wittmunder-klinker) met fraaie detaillering rond de diepliggende kozijnen en bekroond met piramidedak uit zink en zonwerend glas.
Het achterste deel van de villa heeft een zeer open ontwerp met naar twee kanten plafondhoge glaspartijen met dubbele openslaande deuren, omzoomd door een pergola van Western Red Ceder en met hoger gelegen woonverdieping en terrassen. Dit alles staat garant voor een fenomenaal uitzicht over de tuin en het water. Dit is een plek om tot rust te komen of misschien wel om het gevoel van een eeuwigdurende vakantie te ervaren. Het genot van de zingende vogels, kwakende kikkers, het kabbelende water, vissen die af en toe naar de oppervlakte komen, dat zijn zo enkele ingrediënten die het hier zo bijzonder aangenaam maken.
Onder nagenoeg het hele oppervlak van de villa ligt een, in de zomer koel, souterrain en o.a. door het toepassen van een lessenaar dak aan de noordzijde met een ruime hoeveelheid lichtinval.
Wat opvalt bij het ontwerp is het gebruik van pure materialen zoals beton, glas, hout en zink. Een ander fraai detail is de stoere ‘ruggengraat’ van beton(stuc) die de villa van voor naar achter doorsnijdt.

Met de boot vaart u zo de Spiegel- en Blijkpolderplas op en voor de wat langere tochtjes is via de Zanderijsluis ook rivier de Vecht eenvoudig te bereiken. De Spiegel- en Blijkpolderplas, met een oppervlak van bijna 3 km2, staat bekend om het heldere water met één van de mooiste duikplekken van Nederland. Aan de noordzijde is een speciale duikzone, verder is ten zuiden van de plas “Het Paradijs” waar het een oase is van rust. Hier zijn ook voldoende aanlegplaatsen langs de strandjes en eilandjes om een dagje heerlijk te vertoeven.
Uiteraard kunt u vanaf uw eigen aanlegsteiger een verfrissend stukje zwemmen, surfen of met de SUP de Spiegel- en Blijkpolderplas verkennen.

Nederhorst den Berg is deel van de gemeente Wijdemeren en wordt omringd door de gemeenten Amsterdam, Stichtse Vecht en Hilversum. Het kleine en gezellige centrum ligt op loopafstand, waar verschillende winkels zijn voor de dagelijkse levensbehoeften. Ook zijn er drie basisscholen, een kinderopvang en o.a. een voetbal- en tennisvereniging.
Met de auto bent u in 10 à 15 minuten in Weesp, Bussum en Hilversum; Amsterdam in circa 25 minuten via de provinciale weg N236.
Qua openbaar vervoer stopt de bus naar Station Weesp praktisch voor de deur waarmee de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam-Zuid WTC of Muiderpoort binnen maximaal 45 minuten bereikbaar zijn.

Indeling:
Woonverdieping:
Via de bordestrap aan de voorzijde is de centrale hal van de woning te bereiken. Van hieruit zijn via een fraai ontworpen trappenhuis alle etages bereikbaar. Aan deze hal ligt een toilet en is er toegang naar het woon-/leefgedeelte.
Het eerste dat opvalt is de lichtinval en het adembenemende uitzicht.

Centraal gelegen is het eetgedeelte met dubbele openslaande deuren naar het aangrenzende terras. Heel aangenaam hier zijn de vele grote ramen en de vrije hoogte. De lange eettafel is hier duidelijk op zijn plek, alsmede de intieme werkplek vanwaar u met een schuin oog naar de plas heerlijk kunt wegdromen.
Aansluitend is de ruime en luxe open keuken met rvs aanrechtblad, 3-pitsgasfornuis met grillplaat, oven, combi-stoomoven, vaatwasser en een grote koelkast. Grenzend aan de keuken is een royale bijkeuken.
In dit gedeelte van de villa is bewust gekozen voor een strakke en moderne gietvloer.

Via enkele treden naar beneden is de woonkamer te bereiken met gashaard en dubbele openslaande deuren naar het tweede terras. Hier is het goed toeven; met mooi weer stapt u zo naar buiten en bij slechter weer is het gezellig knus bij de haard. Hier is de vloer uitgevoerd in mooi Tauari hout.

Door middel van wederom enkele treden naar beneden is de intieme televisiekamer te bereiken, gelegen in het souterrain.

Souterrain:
Vanuit de centrale hal, via de bordestrap naar beneden, komt u uit in de gang met toegang tot alle vertrekken.
Op dit niveau zijn vier kamers gesitueerd welke momenteel respectievelijk zijn ingericht als slaapkamer, werk-/studeerkamer, behandelkamer (praktijk aan huis) en werk-/waskamer. Alle kamers zijn functioneel en beschikken over voldoende daglichttoetreding.
Vooral de werk-/studeerkamer springt in het oog met de enorme vrije hoogte en veel lichtinval waar al direct bij het ontwerp van deze villa goed over is nagedacht. Er is eveneens een enorme 'wijnkelder' aanwezig. Op dit niveau ligt ook de eerdergenoemde televisiekamer.

Tussenverdieping:
Vanuit de centrale hal is de tussenverdieping te bereiken.
Hier is een slaapkamer gesitueerd, met prachtig uitzicht over het polderlandschap aan de voorzijde, alsmede een praktische badkamer met inloopdouche en wastafel.

Eerste verdieping:
Hier bevindt zich de master bedroom en is ontworpen als één grote indrukwekkende open ruimte. Uitkijkend over het dak met Sedum begroeiing is de Spiegel- en Blijkpolderplas te bewonderen, maar ook 's nachts de sterrenhemel door middel van het imposante glazen dak. Deze verdieping met airconditioning heeft een open badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet, bidet en een riante wastafel uitgevoerd in Terrazzo. Verder is er een ruimte gecreëerd met vaste kasten.

Inpandige garage:
De vanaf de voorzijde ontsloten garage biedt plaats voor een personenauto maar is eveneens eenvoudig aanwendbaar voor andersoortig gebruik.

Tuin:
Het water aan de tuinzijde speelt uiteraard een van de hoofdrollen op deze waanzinnige locatie. De onder architectuur aangelegde tuin heeft een perfect aan de waterrijke omgeving aansluitende beplanting. Er zijn meerdere terrassen en de trampoline is op een speelse manier verwerkt in het tuinontwerp.
Verdekt is een handige buitenberging voor het stallen van bijvoorbeeld tuin-, boot- en surfspullen.

Nieuwsgierig? Kom gerust de villa en omgeving ervaren onder het genot van een kop koffie in de tuin met natuurlijk een uitgebreide toelichting of zelfs een rondje varen over de plas... Belt u ons?

****

Detached villa, situated with a direct connection by water to the river ‘Vecht’ and designed in neo-modernistic style, with beautiful landscaped garden and private dock at the ‘Spiegel- en Blijkpolderplas’; and all this within short distance of Amsterdam!
Build in 2004 this is not a standard house from a catalogue; there isn’t another one like this in the Netherlands. You’ll have to see the exterior of the villa and the especially the inside to fall in love with the architectural details and playful interior layout.

The front part of the villa is built in a unique, hand-picked, sintered brick (Wittmunder-klinker) with fine building detailing around the deep-set window frames and crowned with a pyramid roof made of zinc and sun protection glass.
The rear part of the villa has a very open design with in two directions ceiling high glass surfaces with double patio doors, surrounded by a pergola made of ‘Western Red Cedar’ and with elevated living area and terraces. These features guarantee a magnificent view of the garden and water. This is a place to relax or maybe even get the feeling of a never-ending vacation. The pleasure of singing birds, croaking frogs, the sound of lapping water, the occasional surfacing fish. These are some of the ingredients that make this place so special.
Below nearly the entire floor area of the villa there is a, in the summer cool, souterrain and i.a. by using a pent roof on the northside with ample amount of daylight.
What is striking about the design is the use of pure materials like concrete, glass, wood and zinc. Another fine detail is the sturdy backbone of concrete(plaster) which divides the villa from front to back.

With your boat you can sail directly to the ‘Spiegelplas’ and for somewhat longer trips by passing through a lock, the ‘Zanderijsluis’, you can easily reach the river ‘Vecht’. The ‘Spiegelplas’, with an area of nearly 3 sq. km, is known for its crystal-clear water with one of the nicest Scuba spots in the Netherlands. At the northside of the lake there is a designated dive spot, further to the south you will find a place called ‘The Paradise’, an oasis of tranquility. There are plenty mooring places and a few small beaches to linger all day.
It goes without saying, from your own waterfront you can go for a refreshing swim or explore the lake on a SUP.

Nederhorst den Berg is part of the municipality of Wijdemeren and is surrounded by the municipalities of Amsterdam, Stichtse Vecht and Hilversum. The small and cozy village center is in walking distance, and has several shops for daily groceries. There are also three elementary schools, a day-care center and amongst others a football and tennis club. By car you can reach Weesp, Bussum and Hilversum within 10 to 15 minutes; Amsterdam in approximately 25 minutes via the main road N236.
In terms of public transport, the local bus to the railway station of Weesp practically stops at your doorsteps. From this station you can travel to Amsterdam Central Station, Amsterdam-Zuid WTC or Muiderpoort within a total of maximum of 45 minutes.

Layout:
Main floor:
Via landing stairs, you can reach the central hallway of the property, where using a nice designed staircase you can reach all floors. The central hall gives access to a toilet and the living areas.
The first thing you will notice is the amount of natural light and the breathtaking view.

The center part is the dining area, with double patio doors to a neighboring terrace. Very pleasant are the many tall windows and high ceiling. The long dining table definitely fits in here; above that, the intimate workspace, from where you can have an occasional glance over the water and dream away.
Adjacent is a spacious and luxurious open kitchen with stainless steel worktops, 3-burner gas stove, griddle plate, oven, combi-steam oven, dishwasher and large fridge. Next to the kitchen is a pantry.
In this part of the villa a sleek and modern cast floor is chosen.

A few steps down you’ll reach the living room with gas fireplace and double patio doors to the second terrace. This is a good place to be; when the weather is nice you’ll step outside in a wink and with bad weather you can relax, cozy and warm, at the fire. Here the flooring consists of tropical hardwood (Tauari).

Descending a few steps again, reaching the souterrain, you’ll find an intimate television room.

Souterrain:
From the central hall, via a staircase with landing, you’ll reach a hallway with entrance to all rooms.
Four rooms are situated on this level which at present time are used as study, bedroom, treatment room (beautician practice) and work/laundry room. All rooms are functional and have sufficient daylight.
What immediately catches the eyes in the study and tv room, is the enormous free height with lots of natural light from above; a very well thought out design detail. A large ‘wine cellar’ is also incorporated. At this level the before mentioned television room is located too.

Intermediate floor:
This floor can be reached from the central hallway. Here a bedroom is situated, with a great view over the polder landscape, as well as a practical bathroom with walk-in shower and washbasin.

First floor:
Here you will find the master bedroom and is designed as one large impressive open space. Overlooking the green roof with ‘Sedum’ vegetation you can admire the ‘Spiegelplas’ and above you a sky full of stars at night through the majestic glass pyramid. This airconditioned floor offers an open bathroom with bathtub, walk-in shower, toilet, bidet and a spacious washbasin top made of Terrazzo. Furthermore, plenty of storage space is created using custom-made closets and dressers.

Indoor garage:
The garage can accommodate one car, but can easily be used for other purposes too.

Garden:
The water bordering the backyard obviously plays the lead role at this amazing location. The garden is landscaped under architecture and has a vegetation that perfectly merges with the water-rich environment. There are multiple terraces and the trampoline is playfully incorporated in the total design. Concealed there is an outdoor shed for convenient storage of e.g. garden, boat and windsurf equipment.

Curious? Feel free to experience the villa and its surroundings while enjoying a cup of coffee in the garden with obviously a detailed explanation or even a short sailing trip around the lake….. Will you contact us?

In de buurt

 • Nederhorst den Berg
  Overmeerseweg 134-136
 • Nederhorst den Berg
  Dammerweg 81
 • Hilversum
  Oude Enghweg 22
 • Nederhorst den Berg
  Venenburg 3
 • Nederhorst den Berg
  Lange Wetering 34
 • Nederhorst den Berg
  Middenweg 123A
 • Nederhorst den Berg
  De Biezen 22
 • Ankeveen
  Arnoud Voetlaan 17
 • Loenersloot
  Voorburgstraat 9
 • Nederhorst den Berg
  Jan Josephsz v Goyenstr 25
 • Nederhorst den Berg
  Middenweg 100
 • Weesp
  Reigersweide 105
 • Nederhorst den Berg
  Venenburg 14
 • Nederhorst den Berg
  Johannes Bosboomlaan 15
 • Nederhorst den Berg
  Dobbelaan 44
 • Hilversum
  Oosterengweg 267
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 16A
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 32C223
 • Hilversum
  Naarderstraat 43A
 • Nederhorst den Berg
  Dwarsweg 16