Dammerweg 81

Nederhorst den Berg

Verkocht onder voorbehoud

Bouwjaar
2005
Perceel oppervlakte
510 m2
Aantal kamers
8
Koopprijs
€ 1.495.000,- k.k.

Riant wonen aan de Spiegel- en Blijkpolderplas net buiten Amsterdam. Laat je verrassen!

Zeer royale helft van een dubbele luxe villa gelegen aan kraakhelder water.

Vanaf het moment dat je door de voordeur binnenstapt zie je het water. Wat een betoverend uitzicht en wat een raampartijen aan de plas: met maar liefst een glazen pui over de gehele breedte van 14 meter en een hoogte van 2.60 meter. Uniek!

Deze woning is in 2005 gebouwd en door de huidige eigenaren in 2010 onder architectuur verbouwd en dat is te zien. Zo zijn de hemelwaterafvoeren weggewerkt in de pui waardoor er een zeer strak geheel is ontstaan: de glazen ombouw in combinatie met de houten kozijnen en de maatwerk stalen omlijsting. Binnen zie je het onder andere aan de plafondhoge dubbele glazen deuren die op maat zijn gemaakt, de enorme glazen schuifpui, het lijnenspel, de afwerking en de kleurstelling. De zichtlijnen op de benedenverdieping zijn een lust voor het oog. Laat gerust de deuren openstaan want alles klopt.
En dat uitzicht, je waant je hier continu in een super-de-luxe vakantievilla. Of je nu in de living bij de open haard zit, heerlijk in de televisiekamer met erker aan het Netflixen bent, werkt in het kantoor of een boek leest in de bibliotheek overal ervaar je een oase van rust en stijl. Een zeer sfeervol geheel en overal zie je het water.

De riante woonkeuken leent zich voor lange avonden met het gezin of vrienden om uren te tafelen of spelletjes te spelen. Aldus de huidige eigenaren: 'Met regelmaat stond de tafeltennistafel hier in de kamer en dan nog was er ruimte genoeg voor iedereen'.

De tuin is onderhoudsvrij en onder architectuur aangelegd. Diverse terrassen met inbouwverlichting en zitjes evenals een buitenhaard maken het wonen hier zeer bijzonder. Iedereen kan relaxen op zijn eigen manier.
Boot aan de steiger en zwemmen wanneer je maar wilt in het schoonste water van Nederland. Uiteraard met handige zwemtrap en via de tuin zo de douche inlopen. Overal is over nagedacht. In de voortuin een stalling voor fietsen/scooters en parkeergelegenheid voor twee auto's op eigen terrein, inclusief een New Motion laadpaal voor een elektrische auto. Uiteraard ontbreekt de vlaggenmast niet.

Bijzonder te noemen is de op de benedenverdieping gelegen eerste master bedroom.
Deze masterbedroom ligt eveneens aan de achtertuin en plas. Opvallend detail is het vrijstaande bad, van waaruit prachtig uitzicht over het water. Verder beschikt deze masterbedroom over een open badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en tweede toilet. De badkamer heeft een eigen entree via de tuin en vanuit de woning. Het hotel- en wellness gevoel heb je in deze ruimte elke dag.

Naast de masterbedroom bevindt zich het kantoor dat ook via de living te bereiken is. Deze ruimte zou eventueel aangepast kunnen worden naar een riante walk-in closet om de masterbedroom nog luxer te maken. Er is hier een aansluiting voor wasmachine en droger.

De gehele benedenverdieping is voorzien van een hardstenen vloer met vloerverwarming en heeft nergens drempels waardoor er een prachtig, rustig geheel ontstaat. Het stucwerk is strak en de afwerking hoogwaardig.

De op maat gemaakte zwevende trap is een waar kunstwerk in het huis. Ook de keuken is op maat gemaakt door een meubelmaker evenals de kasten in het kantoor. De hand van vakmensen is hier goed zichtbaar.

En dan boven. Op de eerste verdieping is de tweede masterbedroom. Deze is net als beneden van riant formaat en heeft een fenomenaal uitzicht over de plas. Gezien de afmetingen zou bijvoorbeeld een au-pair hier riant kunnen verblijven. Noem het gerust een studio.

Op deze verdieping is een tweede badkamer met wastafel, douche, derde toilet en aansluitingen voor wasmachine en droger. Verder zijn er nog eens twee slaapkamers, variërend in grootte, waarvan één met uitzicht op de plas en één met uitzicht over de weilanden.
Op deze bovenverdieping loopt de vloer overal door zodat ook hier een riant en rustig geheel voelbaar is. Dit wordt versterkt door de stijlvolle zwarte jaloezieën die over de gehele bovenverdieping de sfeer bepalen.

Dan is er nog een vaste trap naar de zeer ruime zolder die nu in gebruik is als kantoor. Hier zou je ook prima een slaap- of speelkamer kunnen maken. Er is een groot Velux dakraam dat voor veel lichtinval zorgt. Op deze verdieping is veel bergruimte aanwezig alsmede de c.v.-installatie.

Iedereen die hier binnenstapt zal verrast zijn. Wat een ruimte en wat een prachtig ontwerp en sfeer. Hier hoeft niets meer aan gedaan te worden. Deze woning is direct te betrekken.

Zo dicht bij Amsterdam (vanaf de voorzijde is over de weilanden de Rembrandttoren in Amsterdam zelfs zichtbaar) en het Gooi (aan de achterzijde in de verte de televisiemast van Hilversum) en zo in een oase van rust aan de Spiegel- en Blijkpolderplas met de prachtige natuur.

Nederhorst den Berg heeft een klein en gezellig centrum en behoort tot de gemeente Wijdemeren waar onder andere ook Loosdrecht onder valt. De gemeente ligt ingesloten tussen de gemeenten Amsterdam, Stichtse Vecht en Hilversum. Hilversum, Bussum en Weesp zijn met 10 à 15 minuten te bereiken. Amsterdam is met 20 à 25 minuten met de auto te bereiken. Met de boot vaar je vanuit je eigen huis via de Vecht naar Weesp, Muiden en/of Amsterdam of de andere kant op naar Loosdrecht, Breukelen en/of Utrecht. De Spiegel- en Blijkpolderplas hoeft niet verlaten te worden binnen een paar minuten dobber je op het midden van de plas of zijn de strandjes of eilandjes te bereiken.

Toelichting van de bewoners:
‘Zo’n mooi huis laten verbouwen, helemaal naar onze smaak ingericht en nu dan toch verkopen? Tja.. het is een spannende beslissing. We wonen hier nu 20 jaar en onze drie kinderen zijn hier opgegroeid in een fantastische omgeving en woning. Zeilles, varen, zwemmen, vissen, suppen, roeien, kamperen op de eilandjes, schaatsen vanuit de tuin, vele logeerpartijen, tafeltennissen in huis, feestjes en al jong alleen op de fiets naar school en de sportclubs. We hadden voor ons gezin niets beters kunnen wensen. We zijn gaan houden van het dorp en haar Bergers.

Nu alleen onze jongste nog thuis woont is het huis wel erg groot geworden én willen we toch weer graag naar de stad. Denken we.. mocht dat een verkeerde beslissing blijken dan zijn we zo weer terug in Nederhorst den Berg. Hopelijk ook weer aan de plas want dat zullen wij absoluut het meeste missen. De bootjes, de eenden, de vogels, de kwakende kikkers, de ontbijtjes op de boot. De zonsopkomst die we al 20 jaar zien vanuit huis is alle seizoenen magisch en verveelt nooit. De zonsondergang, en in het bijzonder zomers vanaf de boot midden op de plas, is werkelijk onbetaalbaar. Wij wensen dan ook dat dit huis aan een gezin of familie toekomt dat hier met net zoveel plezier en geluk zal wonen als wij’

Kortom: een unieke villa om riant te wonen en te genieten. Zeer geschikt voor kantoor/praktijk aan huis, gezin met au-pair, 2-generatiewoning of voor een groot gezin. Maar natuurlijk ook voor de liefhebber die riant aan het water wil wonen.

Onder voorbehoud gunning.

***

English translation:
Living pleasantly at Spiegel- en Blijkpolderplas just outside of Amsterdam. Let your dreams come true.

Very spacious half of a double luxury villa located at crystal clear water.

When you enter the villa you immediately see the water. What a magical view with a frontage of glass of 14 meter and a height of 2.60 meter. Unique!

The villa is built in 2005 and rebuilt under architecture by the current owners in 2010. For example the glass frontage in combination with the wooden frames and custom made steel frame, the rainwater drains have been concealed in the frontage: giving it a modern look and feel. Once you are inside you will notice the costum made double doors with glass that go all the way up to the ceiling, the huge glass frontage, the architectural sightlines, workmanship and the colours. The ground floor is magnificent. If you leave a door open, it does not matter because every room is smoothly connected.

And the view, every moment of the day you will find yourself living in a super luxurious villa. Whether you are in the living at the fireplace, watching Netflix in the separate tv room, working in your home-office or reading a book at the library everywhere you will experience a combination of relaxation and style. A cosy atmosphere and you can see the water from every angle.

The spacious kitchen lends itself to long evenings of dinners or playing games with family and/or friends. The current owners says: ‘Quite often we would play table tennis in the living and then there was still enough space’.

The maintenance free garden has been designed under architecture. Several terraces with built-in lightning and the fire place will make it so special at this location. Everybody can relax here in their own way.
A boat, swimming whenever you would like to in the crystal clear water.
Of course with a convenient swimming ladder into the water and back through the garden afterwards straight into the shower. Everything is thought through. In the frontgarden there is a possibility to store bikes/scooters and parking availability for at least two cars, including a New Motion charging station. The flagpole is not missing obviously.

The masterbedroom located at the groundfloor is specifically special. The masterbedroom is also situated at the garden with view across the lake. As a finishing touch the masterbedroom comes with a beautiful bathtub. Furthermore master bedroom offers an open bathroom with a double sink, walk-in shower and a second toilet. The bathroom has its own entrance through the garden and through the house. In this room you will feel overwhelmed by the hotel- and wellness feeling every day.

Next to the masterbedroom you will find a home-office space, which also can be entered through the livingroom. This room can can be transformed into a big walk-inn closet. In here you have a possibility to place the washing machine and dryer.

The whole ground floor has been styled with a natural stone floor in combination with isolation and underfloor heating and no doorsteps to get a beautiful, quiet and all-encompassing atmosphere. With a high quality finishing touch.

The custom made stairs are a true artwork, just like the kitchen and the closet in the office. The work of professionals is clearly visible.

At the first floor you will have the second masterbedroom, also spacious just like the masterbedroom on the groundfloor and has a wonderful view! This room can also be used for an au-pair even though you could also refer to it as a studio.

At this floor there is a second bathroom with a sink, shower, toilet and room for washing machine and dryer. Furthermore there are two bedrooms, varying in size, one with a view on the water and one with a view over grassland. The first floor is without doorsteps across all the bedrooms and the stylish room decoration are the finishing touch.

Then there are the stairs to the second floor. This space is in use as a home-office but can be used as a bedroom or a playing room. There is a big window for a lot of daylight, a lot of storage space and the central heating is located here as well.

Everybody who visits this villa will be surprised about the space, the design and ambiance. You do not have to do any construction or decoration work, just move into this villa and enjoy.

So close to Amsterdam (the view at the front will offer you the Rembrandttoren) and ‘het Gooi’ (from the back you will see the television antenna in Hilversum) and the joy of relaxation of the Spiegel- en Blijkpolderplas with its beautiful green and natural surroundings.

Nederhorst den Berg is known for its small and cozy center and belongs to the municipality of Wijdemeren where Loosdrecht also belongs to. The municipality is between the municipality of Amsterdam, Stichtse Vecht and Hilversum.
By car you can reach Hilversum, Bussum and Weesp within 10 á 15 minutes. Amsterdam can be reached in 20 á 25 minutes. By boat you can easily reach river Vecht to Weesp, Muiden or Amsterdam of go the other way to Loosdrecht, Breukelen or Utrecht. However, you do not have to leave the Spiegel- and Blijkpolderplas as within a few minutes you are at the middle of the water or you can go to the small beaches.

Having a word from the owners:
‘Having renovated such a beautiful house, furnished it to our taste and still offer it for sale? Well…. It is an exciting decision. We have been living here for 20 years now and our three children grew up here in a fantastic environment and home. Sailing, boating, swimming, fishing, paddle boarding, rowing, camping on the islands, ice-skating from the garden, many sleepovers, table tennis at home, parties and from a young age riding their bike to school and sporting clubs. We could not have wished any better for our family. We loved the village and her citizens.

Now that only our youngest still lives at home, the house has become too big and we still want to leave for to the city again. We believe… if that turns out to be the wrong decision, we will be back in Nederhorst den Berg. Hopefully again at the lake because we will miss that most. The boats, ducks, singing birds, croaking frogs, breakfasts on the boat. The sunrises we have seen in the past 20 years is magical all seasons and never gets boring. Sunset, and especially in the summer evenings from the boat at the middle of the lake, is really priceless. We hope this house will be enjoyed by a family that will live here with as much of joy and happiness as we had.'

In short: a unique villa to live and enjoy a spacious living. Very suitable for office at home, family with au pair, 2-generation house or for a large family. But of course, also for the one who wants to live spaciously at the waterfront.

In de buurt

 • Nederhorst den Berg
  Overmeerseweg 134-136
 • Hilversum
  Oude Enghweg 22
 • Nederhorst den Berg
  Venenburg 3
 • Nederhorst den Berg
  De Biezen 22
 • Nederhorst den Berg
  Middenweg 100
 • Nederhorst den Berg
  Venenburg 14
 • Nederhorst den Berg
  Johannes Bosboomlaan 15
 • Nederhorst den Berg
  Dobbelaan 44
 • Nederhorst den Berg
  Eilandseweg 32C223
 • Hilversum
  Naarderstraat 43A
 • Nederhorst den Berg
  Dwarsweg 16
 • Nederhorst den Berg
  Dammerweg 44
 • Nederhorst den Berg
  Overmeerseweg 117
 • Ankeveen
  Mr.J.C.Buhrmannlaan 6